2009. január 11., vasárnap

Bea naplója- 2008. JANUÁR




Az első puzzle darab a pránanadi energiája, ami 2008 januárjában érintett meg bennünket.(A férjemmel együtt végeztem el.)
Mit is tudhatunk erről a módszerről?” A pránanadi két szanszkrit eredetű szóból alkotott kifejezés. A prána életerő, energia, a nadi ér, cső, csatorna, folyam. A pránanadi tehát életenergia-csatornának fordítható. A pránával való gyógyítás technikáját egy német származású mester, tizenhat évi tibeti képzés után hozta el a nyugati világba. Magyarországon 1992 óta ismeretes a módszer, melynek átadása tanfolyam keretében oktatható.
A prána a pránanadi filozófiája szerint egyfajta mindent átható erőteljes energia, ami támogatja az életfolyamatokat, minden síkon hat. Használata, ebből eredően, harmóniát hoz létre a fizikai és tudati szintek között. A nadik és a csakrák a szervezet számára életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, a kozmoszból, azután rezgésekké alakítják át, ami a fizikai és az energiatestek működéséhez, fenntartásához elengedhetetlenül szükséges.
A prána tehát megtalálható a levegőben, vízben, táplálékban, stb. Ezekből az élő szervezet a pránát felszívja és felhasználja a test működtetésére. A gyógyítás elvei azon az elven alapulnak, hogy a pránát át lehet vinni egyik személytől a másikhoz. Az átvitelnek a leghatásosabb módja a kezek használata, amikor a gyógyító a beteg testére teszi vagy a teste felett tartja a kezét, ezzel úgynevezett prána áramokat küld az illető. Részben ezzel aktivitásra buzdítja, serkenti a renyhe, beteg sejteket.”
/részlet Petrezselyem József : PRÁNANADI c. könyvéből/

A tanfolyamot 21 napig böjt és napi meditáció követett, ami a harmadik hét végére egy különös világot nyitott szemléletünkben. Nagyon örülök, hogy férjemmel együtt kezdhettem el megismerni ezt az új dimenziót. Ha nem is egyszerre, de nagyon halvány fáziskülönbséggel haladunk ugyanoda, s hiszem, hogy életünket ,kapcsolatunkat átszőve erősít, egységben tart az a vezérfonal, hogy együtt kezdtünk ismerkedni az ismeretlennel.





A prána egyébként még visszaköszön kicsit később, akkor majd bővebben írok segítő erejéről, amit behozott az életembe.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Noémi!
Merci oldalait olvasva találkoztam gyönyörű verseddel. Kérlek egy pár mondattal mond el nekem mi történt Merci férjével és kislányával. Előre is köszönöm.erzsi

Noémi írta...

Kedves Erzsi!
Ne haragudj, ha esetleg megbántanálak a válaszommal, nem ez a szándékom. Merci blogjából (ez a blog már új, volt egy régi) talán nem derül ki mi történt, csupán annyi, hogy mindkét családtagja elment..azt hiszem, ha űr van a magyrázatban, joggal van így..nem érzem kompetensnek magam abban, hogy beszéljek róluk, a hogyanokról, a miértekről.
Sőt, azt hiszem, Merci most épp azon a nehéz, de gyönyörű úton jár, hogy a fájdalmat elengedve SZERESSE a megtörténteket, és bízzon, éljen, örüljön..mi pedig lélekben úgy tudjuk támogatni Őt, hogy ezen az úton akarjuk látni, nem pedig ama múltbéli ösvényen.
Köszönöm, hogy benéztél hozzánk, sok örömteli napot kívánok Neked, szeretettel, Noémi